Αρχική σελίδα

Αρχική σελίδα

Σας καλωσορίζουμε στο Έξυπνο Σπίτι της Myroniatech

Τι είναι το Έξυπνο Σπίτι                                                 Περιοχή Μελών -Είσοδος

Σας καλωσορίζουμε στο σπίτι του μέλλοντος . Ένα σπίτι με νοημοσύνη που σκέπτεται και  ενεργεί για εσάς βάση των καθημερινών σας αναγκών και συνηθειών . Στο σπίτι του μέλλοντος τα πάντα είναι στον απόλυτο έλεγχο σας , η ασφάλεια η θέρμανση ο φωτισμός οι ηλεκτρικές συσκευές τα συστήματα Audio video . Όλα ελέγχονται με το πάτημα ενός κουμπιού , είτε είστε μέσα είτε είστε χιλιόμετρα μακριά . Το έξυπνο σπίτι προσαρμόζεται σε εσάς και μαθαίνει κάθε σας βήμα και κάθε σας συνήθεια ολόκληρο το 24ωρο .

         

Εν αρχή …Ασφάλεια και Aνεση !!!              

 

Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από να προστατεύετε αυτούς που αγαπάτε και την ιδιοκτησία σας. Τώρα με την βοήθεια της νέας τεχνολογίας μπορείτε να αισθάνεστε και να είστε ασφαλείς με τρόπους που προηγουμένως ήσαν αδύνατοι. Αυτό είναι και το βασικότερο σκέλος  ενός έξυπνου σπιτιού .

Το Comfort By Myroniatech είναι ένα από τα πιο προηγμένα αλλά και εύκολα στην χρήση συστήματα αυτοματισμού με λειτουργικότητα που βοηθά εσάς και την οικογένεια σας να νιώθετε ασφαλής ενώ παράλληλα να απολαμβάνεται άνεση διασκέδαση και ποιότητα ζωης στον χώρο σας .

Το σύστημα επικοινωνεί μαζί σας με αληθινή ανθρώπινη φωνή ( Ελληνικά ) που ακούγεται μέσω των πληκτρολογίων του χώρου ή μέσα από τις οθόνες αφής που είναι τοποθετημένες στον χώρο. Πληκτρολογώντας τον προσωπικό μυστικό σας κωδικό πριν φύγετε από το σπίτι το σύστημα ελέγχει και σας ειδοποιεί αν έχετε ξεχάσει παράθυρα ή πόρτες ανοικτές . Εάν όλα είναι ασφαλισμένα σας ειδοποιεί ότι μπορείτε να φύγεται.

Το σύστημα μπορεί να σας ειδοποιήσει και σε περίπτωση πυρκαγιάς ή και πλημμύρας από σπασμένη υδροσωλήνα και να τηλεφωνήσει σε προκαθορισμένα τηλέφωνα, κινητά ή σταθερά, ακόμη να καλέσει την αστυνομία ή την πυροσβεστική για να φέρει βοήθεια.

 

Πως είναι το περιβάλλον σε ένα έξυπνο Σπίτι ?

Το περιβάλλον στο σπίτι σας είναι πάντα άνετο αφού το ComfortbyMyroniaTech ρυθμίζει για σας το επίπεδο φωτισμού. Διατηρείτε έτσι τον συνδυασμό άνεσης και οικονομίας στα πιο ψηλά επίπεδα. Επιστρέφοντας το βράδυ στο σπίτι φώτα ανάβουν αυτόματα ενώ ταυτόχρονα αν θέλετε η τηλεόραση ή οποιαδήποτε άλλη συσκευη ήχου θα ανάψει στο κανάλι της επιλογής σας. Το βράδυ κατά την είσοδο σας σε επιλεγμένα δωμάτια το σύστημα ανάβει αυτόματα το φως και θα το σβήσει μετά που θα διαπιστώσει ότι δεν είστε πλέον στο δωμάτιο. Το βράδυ, πριν πάτε για ύπνο, το ComfortbyMyroniatech  θα σβήσει για σας, τα φώτα στον κήπο και στο ισόγειο, καθώς και την τηλεόραση και θα ενεργοποιήσει το σύστημα συναγερμού για να προστατεύει τους χώρους στο ισόγειο ενώ εσείς θα ξεκουράζεστε άνετα και με ασφάλεια .

Στην πραγματικότητα το σύστημα μπορεί να επεκταθεί αν το επιθυμείτε και να ελέγχει την λειτουργία της κεντρικής θέρμανσης και των κλιματιστικών. Έτσι για παράδειγμα, το καλοκαίρι ενώ είστε στο δρόμο για το σπίτι τηλεφωνήστε στο σπίτι από το κινητό σας ή στείλετε ένα sms μήνυμα και δώστε εντολή στο σύστημα να ανάψει τα κλιματιστικά για να βρείτε ένα δροσερό σπίτι να σας περιμένει. Επίσης , το σύστημα μπορεί να ελέγχει τη θέρμανση και σε περίπτωση που εσείς βρίσκεστε σε διακοπές θα ρυθμίσει την θέρμανση να μην ξεκινήσει κάνοντας έτσι οικονομία στα καύσιμα. Επιπλέον το σύστημα μπορεί να ελέγχει για σας τη στάθμη του πετρελαίου της κεντρικής θέρμανσης και να σας ειδοποιεί για αναπλήρωση με ένα sms ή με ένδειξη στην LCDοθόνη .

Με τη χρήση του έξυπνου θυροτηλεφώνου το τηλέφωνο στο σπίτι ή το ασύρματο τηλέφωνο χτυπά όταν επισκέπτες κτυπούν την πόρτα. Μπορείτε να τους μιλήσετε ακόμη και από το μπάνιο ή τον πίσω κήπο μέσω του ασύρματου τηλεφώνου και αν θέλετε να τους ανοίξετε την πόρτα πατώντας το ανάλογο πλήκτρο του τηλεφώνου. Αν κατά τη στιγμή που κτυπούν το θυροτηλέφωνο κάποια οικιακή συσκευή κάνει θόρυβο (όπως για παράδειγμα η ηλεκτρική σκούπα ή το μίξερ) το σύστημα μπορεί να τη σβήσει για μισό λεπτό ώστε να ακούσετε το κουδούνι.

Επίσης το σύστημα σας παρέχει την δυνατότητα να ελέγχετε την λειτουργία άλλων ηλεκτρικών συσκευών, φώτων, συστημάτων άρδευσης, κτλ., βάσει προκαθορισμένων ωρών. Έτσι μπορεί για παράδειγμα, να ανάβει την τηλεόραση στις 07:00 το πρωί και τα φώτα της πισίνας στις 08:00 βράδυ και να ποτίζει τον κήπο μεταξύ 06:00 – 06:30 μέρα παρά μέρα.

Όταν απουσιάζετε σε διακοπές το Σύστημα μπορεί να δίνει την εντύπωση ότι το σπίτι κατοικείται αναβοσβήνοντας σε τυχαίες, λογικές ώρες ηλεκτρικές συσκευές και φώτα. Η εντύπωση αυτή αποτρέπει διαρρήκτες από το να δράσουν και είναι εντελώς τυχαία διότι βασίζεται σε γεννήτρια τυχαίων αριθμών του συστήματος comfort.

Το Σύστημα ελέγχεται είτε από τις LCD οθόνες και οθόνες αφής  που βρίσκονται σε επιλεγμένα σημεία μέσα στο σπίτι είτε από οποιοδήποτε τηλέφωνο τόσο μέσα στο σπίτι όσο και εκτός, όπως για παράδειγμα από το κινητό σας η το iphone σας . Το Σύστημα επίσης ελέγχεται από Touch οθόνεςπου ο ίδιος ο χρήστης παραμετροποιεί ! Δώστε τον προσωπικό μυστικό κωδικό αριθμό σας και το Σύστημα αρχίζει να σας μιλά καλωσορίζοντας σας με το όνομα σας. Σας προσφέρει ένα μενού από επιλογές όπως να ενεργοποιήσετε το σύστημα συναγερμού, να ανοίξετε την πόρτα της εισόδου, να ακούσετε τα μηνύματα σας, να αναβοσβήσετε φώτα και οικιακές συσκευές.

Το Έξυπνο Σπίτι έχει πέντε καταστάσεις βασικής λειτουργίας:

Πατώντας το πλήκτρο Απουσία σε οποιαδήποτε οθόνη ή PC:. Σβήνει τυχών αναμμένα φώτα και συσκευές, ενεργοποιεί και ενεργοποιεί το σύστημα συναγερμού.

Πατώντας το πλήκτρο με το σύμβολο της νύκτας το σύστημα ενεργοποιεί τη θέση λειτουργίας “Νύκτα”. Σβήνει τυχών αναμμένα φώτα και συσκευές στο ισόγειο μόνο, και ενεργοποιεί το σύστημα συναγερμού μόνο στους χώρους του ισογείου έτσι εσείς μπορείτε να κινήστε ελεύθερα στους χώρους των υπνοδωματίων.

Πατώντας το πλήκτρο με το σύμβολο της μέρας το σύστημα ενεργοποιεί τη θέση λειτουργίας “Μέρα”. Ενεργοποιεί το σύστημα συναγερμού για προστασία διάρρηξης παραθύρων και πόρτων ενώ εσείς μπορείτε να κινήστε ελεύθερα σε όλους τους χώρους.

Πατώντας τα πλήκτρα διακοπών το σύστημα ενεργοποιεί τη θέση λειτουργίας “Διακοπές”. Η θέση αυτή είναι πανομοιότυπη με την θέση λειτουργίας “Απουσία” αλλά επιπλέον το σύστημα θα αναβοσβήνει ηλεκτρικές συσκευές και φώτα σε τυχαίες, λογικές ώρες δίνοντας την εντύπωση ότι το σπίτι κατοικείται. Επίσης θα Σβήσει τη κεντρική θέρμανση για όσο διάστημα είστε σε διακοπές και άν θέλετε θα μπορεί να ποτίζει το κήπο μέσω του συστήματος άρδευσης.

Στη θέση λειτουργίας “Απενεργοποίηση Συναγερμού” το σύστημα συναγερμού είναι απενεργοποιημένο εκτός από τις ζώνες 24ωρης προστασίας όπως για παράδειγμα τις ζώνες ανίχνευσης πυρκαγιάς και παραβίασης σειρήνας.

 Έξυπνο Θυροτηλέφωνο Comfort                                

Έξυπνο Θυροτηλέφωνο Comfort                       Δείτε περισσότερα για την οπτικοποίηση