ΣΗΜΑΔΙΑ ΛΥΣΕΙΣ
 
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ
 


ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΒΡΑΧΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΣΗΜΑΔΙΑ ΛΥΣΕΙΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ
ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ


Ένα καινούργιο βιβλίο που επιμελήθηκε ο Κλεάνθης Σαμαράς με πολλά σημάδια, βραχογραφίες, οδοιπορικά, πρωτότυπα αντίγραφα αυθεντικών κειμένων που περιγράφουν με λεπτομέρεια πολλές αποκρύψεις χρυσών νομισμάτων στην τότε επικράτεια του οθωμανικού κράτους. Μέσα στο βιβλίο θα βρείτε σχεδιαγράμματα απόκρυψης θησαυρών, όπως τα είχαν γράψει και σχεδιάσει άτομα που συμμετείχαν στους αγώνες για ανεξαρτησία από τους Οθωμανούς.
Την εποχή εκείνη δεν υπήρχαν σύνορα μεταξύ των βαλκανικών κρατών, όλα τα βαλκάνια ανήκαν στην οθωμανική αυτοκρατορία.Τα περισσότερα σχεδιαγράμματα είναι γραμμένα με τη διάλεκτο και γραφή που αυτοί μπορούσαν να συνεννοηθούν την εποχή εκείνη. Υπήρχαν άτομα που ήσαν έλληνες αλλά γνώριζαν μόνο την τούρκικη ή την βουλγάρικη γλώσσα, γεγονός που παρατηρούμε και στις μέρες μας από ηλικιωμένους σε πολλά χωριά της πατρίδας μας.

Με σχήματα, σχέδια και παραστάσεις που λάξευαν, σημάδευαν σε πέτρες και βράχους προκειμένου να δημιουργήσουν τόπους και σημεία αναφοράς, δημιουργούσαν μ’ αυτόν τον τρόπο τοποθεσίες με όνομα συνθηματικό που αυτοί μεταξύ τους γνώριζαν. Έχουμε παράδειγμα, τοποθεσία με όνομα «λυκόβρυση, λυκόρεμα, λυκότοπος κτλ.» γιατί κοντά υπάρχει, υπήρχε βράχος με σκαλισμένο πάνω του ένα λύκο και τοποθεσία με όνομα «λαγόρεμα» που εάν ψάξουμε σε παλιούς χάρτες δεν θα το βρούμε ποτέ, γιατί αυτοί που είχαν το λημέρι τους εκεί κοντά έδωσαν το όνομα στο ρέμα, σκαλίζοντας σε κάποια εμφανή πέτρα μια παράσταση με λαγό και πολλά άλλα.

Η ζωή τους και οι αγώνες τους και οι δραστηριότητες τους ήταν πάντα στα βουνά και σε μέρη που δύσκολα θα τους εντόπιζε ο εκάστοτε κυβερνητικός στρατός. Εκεί οι αντάρτες-κομιτατζήδες δημιουργούσαν τα λημέρια τους και τις αποκρύψεις τους. Εκείνη την εποχή δεν υπήρχαν τράπεζες … τράπεζες και θυρίδες φύλαξης χρημάτων ήταν μόνο η γη, όπως δεν υπήρχαν και ΑΤΜ που υπάρχουν σήμερα σε πολλά και διαφορετικά σημεία και σε κάθε πόλη, για αυτό τα διάφορα ταμεία τους και τις κρυψώνες τους οι αντάρτες τα είχαν σκορπισμένα σε διαφορετικά σημεία ανάλογα με τις τοποθεσίες που άλλαζαν από τις ανάγκες των επιχειρησιακών τους σχεδίων. Τις δύσκολες μέρες του χειμώνα τις περνούσαν σε μέρη που υπήρχε σίγουρο κατάλυμα για να τους προστατεύει από τα χιόνια και το κρύο και οπωσδήποτε πάντα κοντά σε νερό, σε ρέμα ή πηγή. Τέτοια μέρη στα οποία δημιουργούσαν και τις κρυψώνες τους ήταν τα παλιά γκρεμισμένα κάστρα, οι ερειπωμένες εκκλησίες και τα μοναστήρια, κοντά σε τέτοια μέρη όπως και σε άλλα διαφορετικά με σταθερά σημάδια-σημεία του εδάφους, παράδειγμα ένας καταρράκτης, μία πηγή, ένα σημαδιακό δένδρο, μια γέφυρα κτλ., επέλεγαν μέρη-σημεία που δεν χάνονται ποτέ.

Μέσα στο βιβλίο υπάρχουν σχεδιασμένα πάνω από 250 σημάδια με τις πιθανές λύσεις και ερμηνείες που κατά καιρούς έδωσαν με χειρόγραφες σημειώσεις τους παλιοί κομιτατζήδες, αντάρτες-αγωνιστές, καθώς και 100 περίπου έγχρωμες φωτογραφίες με βραχογραφίες και χαραγμένα σημάδια που πιθανότατα υποδεικνύουν, φανερώνουν την ύπαρξη θησαυρού.

Σήμερα οι θησαυροκυνηγοί είναι περισσότερο? τυχεροί από αυτούς της περασμένης δεκαετίας… η τεχνολογία κάθε μέρα εξελίσσεται, αλλάζει... στην αγορά κυκλοφορούν νέα μοντέλα ανιχνευτών με καταπληκτικές δυνατότητες, δημιουργείται έτσι μια νέα ελπίδα …

Πολλοί χρυσοθήρες τούς τελευταίους μήνες αγοράζουν ανιχνευτές μετάλλων νέας τεχνολογίας από την www. metal-detector.gr της εταιρίας Polatidis Group και δηλώνουν υπερενθουσιασμένοι … και τα καλά νέα όταν πρόκειται για θησαυρό μαθαίνονται … δεν είναι τυχαίο αυτό που ακούγεται να επισημαίνουν με θέρμη και έκδηλη αποφασιστικότητα στις παρέες και συντροφιές των θησαυροκηνηγών, την επιθυμία «θα αποκτήσω καινούργιο ανιχνευτή και θα ξαναπεράσω από τα ίδια γνωστά μου μέρη … άσε που οι παρέες εμένα θα προτιμούν … που θα πάει, θα πετύχω ...».


Polatidis Group
Πολατίδης

Τιμή βιβλίου: 25,00 €

 
 
Εαν σας ενδιαφέρει επικοινωνήστε εδώ
 
Κάντε τη πράξη έξι μείον πέντε =
Επικοινωνία
Πίσω
Επικοινωνία