Ανακαίνιση Σπιτιού - Ι. Φουσκας
 
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ

Η οικονομική κρίση άλλαξε πολύ τα κριτήρια επιλογής μας στην  αγορά ενός νέου διαμερίσματος ή την ανακαίνιση του. Το μεγαλύτερο ποσοστό επιλέγει την ανακαινιση σπιτιου ή ενός διαμερίσματος από μια αγορά ενός ακινήτου που στην πραγματικότητα είναι ασύμφορη λόγω των συνεχόμενων φόρων και φυσικά της οικονομικής δυσπραγίας . Για το λόγο αυτό πρέπει να γνωρίζουμε κάποια βασικά πράγματα, ώστε το αποτέλεσμα μετά την ανακαίνιση σπιτιού να είναι ικανοποιητικό τόσο σε οικονομικό όσο και σε αισθητικό επίπεδο ώστε να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μας.

Πρώτος και κύριος κανόνας όλων είναι να επιλέξετε έναν συντονιστή για την ανακαίνιση του χώρου σας, δηλαδή να αναθέσετε σε κάποιον που γνωρίζει και είναι μηχανικός να αναλάβει αυτή την δουλειά ή να τη δώσετε συνολικά σε κάποια εταιρεία με την σύναψη ενός συμφωνητικού όπου θα είστε κατοχυρωμένοι ότι όλα θα εκτελεστούν σωστά και όπως τα θέλατε. Σε περιπτώσεις που κάποιοι επιχείρησαν μόνοι τους να διαχειριστούν μια ανακαίνιση κατοικίας το ποσοστό αποτυχίας ήταν αρκετά μεγάλο με το τελικό αποτέλεσμα να έχει τεχνικά λάθη και   να έχει ξεφύγει από τον αρχικό οικονομικό στόχο. Αυτό προκύπτει και είναι λογικό, γιατί η έλλειψη εμπειρίας δεν επιτρέπει την  σωστή διαχείριση των διάφορων εργασιών που έχετε επιλέξει καθώς και την αντιμετώπιση διαφόρων τεχνικών θεμάτων που θα βγουν στην πορεία. Η εταιρεία που θα αναλάβει τη μελέτη, ανακαίνιση ή κατασκευή του χώρου σας, είναι ένας μελλοντικός σας συνεργάτης και βοηθός. Είναι δίπλα σας για να σας διευκολύνει και όχι το ανάποδο.

Ο πρώτος σας στόχος είναι να μην ξεφύγετε από το ποσό που θέλετε να διαθέσετε παρά μόνο σε ένα μικρό ποσοστό 10-15%. Αν ξεφύγετε από αυτό μπορεί να έχετε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα αλλά στο τέλος θα λέτε πάντα ότι σας κόστισε πολύ. Κάθε έργο ανακαίνισης είναι μοναδικό και εξαρτάται από την αξία του ακινήτου και την χρήση για την οποία προορίζεται (ιδιοκατοίκηση, εκμετάλλευση, επαγγελματικός χώρος, εξοχικό, κλπ). Με βάση αυτό αλλά κυρίως και με τις δυνατότητες χρηματοδότησης που έχετε καθορίστε  το ύψος του χρηματικού ποσού που θωρείτε ότι αξίζει να διαθέσετε. Πρέπει να γνωρίζετε ότι, αν δεν ακολουθήσετε έναν οργανωμένο τρόπο δόμησης και ανακαίνισης (με σχέδια και προαποφασισμένες εργασίες), το κόστος μπορεί να αυξηθεί έως και 30 %. Κατά τις αποξηλώσεις (π.χ. γκρεμίσματα, αντικατάσταση σιφονιού στο μπάνιο κτλ) προκύπτουν τεχνικές αστοχίες που δεν μπορούμε να γνωρίζουμε και να έχουμε κοστολογήσει από την αρχή .

Ένας ειδικός μπορεί να σας συμβουλέψει αλλά και να σας κατευθύνει σχετικά με τον προγραμματισμό των απαιτούμενων εργασιών και το ύψος των χρημάτων που χρειάζεται να διαθέσετε.

Εαν σας ενδιαφέρει επικοινωνήστε εδώ
 
Κάντε τη πράξη δύο και δύο =
Επικοινωνία
Πίσω
Επικοινωνία